Utomordentlig för att styra, mäta och övervaka din el

Världens minsta multifunktionsnod för effektbalansering

E-node är vår effektbalanseringsnod med full uppkoppling både till billaddare, energilager och husets övriga enheter. Installationen är snabb och programmeringen enkel. Passar alla dosor oavsett SWITCH. Sparar utrymme och hanterar kablar upp till 4mm2.

Kraften vid dina fingrar

Enequi-appen, som är tillgänglig för både Android och iOS, låter dig snabbt och enkelt hantera din fastighet. Vilken bil laddas för tillfället? Hur mycket drar torktumlaren just nu? Hur mycket energi har jag sparat idag?

Du kan ställa in automatiska scener där flera åtgärder utförs vid vissa tidpunkter, vid rörelse eller till och med vid solnedgång eller soluppgång.

Fullt utrustad

Timer

Du kan programmera noden att fungera som en nedräkningstimer i de fall du till exempel vill att en lampa ska lysa ett visst antal minuter efter aktivering av rörelsesensor eller tryckknapp.

Veckoscheman

Med E-nodens programmerbara veckoscheman kan du automatisera alla återkommande händelser, som att till exempel bara tillåta strömförbrukning under vissa timmar på dygnet eller något så enkelt som att sätta på kaffet varje morgon.

Astrour

Begreppet astrour innebär att noden är medveten om vilken GPS-position den är installerad på och får därför kontinuerligt nya tider för solens upp och nedgång, så du exempelvis slipper programmera om utomhusbelysningen hela tiden.

Dimming 0-100% (LED universal)

Många dimmers fungerar sämre vid låg belastning, nedåt 10-15%, med flimmer eller att det inte ens är möjligt att dimra så långt ned. Enequis E-node gör det möjligt att dimra hela vägen ned till 1%.

Effektmätning och balansering

För att uppnå maximal effektbalansering, så behöver du kontrollera alla strömförbrukare i din fastighet. E-noden mäter kontinuerligt effekten och kommunicerar med energilager och andra noder för optimal balans.

Trappfunktion

Självklart kan E-noden hantera trappfunktionalitet, alltså när du vill ha flera knappar att styra samma enhet med, till exempel en lampa som ska styras i en trappa, men kan likväl styra av och på av andra hushållsapparater från flera sensorer och strömbrytare.

Minnesbackup

Enhetens inbyggda batteri tillser kontinuerlig funktion även om strömmen skulle gå. Alla dina inställningar, scheman och automatiseringar behålls i minnet till strömmen återkommer.

Scenarier

Scenarier innebär att du programmerar E-noden för att utföra en serie händelser vid ett givet tillfälle, som till exempel att tända ljuset i köket 30 minuter efter soluppgång och därefter sätta på kaffet och spela en låt på radion.

Gateway

Ansluten till molnet med fjärråtkomst. Övervaka, programmera och
hantera ditt system hur och när du vill.

Bluetooth 5

– Mesh networking

Högsta säkerhet!
Omöjlig att hacka enligt rapporten AES Security Seagate 128vs25. Tre oberoende lager av koder. Var försiktig med ditt användarnamn och lösenord.

Öppen standard!
Anslut lampor, sensorer och övriga enheter i det egna sammanlänkade nätverket (mesh). Alla enheter som följer den öppna standarden kan anslutas i nätverket.